Rödbetsgravad lax med pepparrotscrème fraiche och vattenkrassesallad RECEPT

Användarnamn

Rödbetsgravad lax med pepparrotscrème fraiche och vattenkrassesallad
Ett färgstark sätt att grava!

Ingredienser:

500g färsk laxfilé
2 små rödbetor
2 msk salt
2 msk strösocker
1 msk grovkrossad svartpeppar
1 kruka färsk dill
1 kruka färsk persilja
1 dl crème fraiche
2 tsk riven pepparrot
Saften från en halv citron
En näve färsk vattenkrasse
Rågbröd i skivor

Gör så här:

Skala rödbetorna och riv dem grovt.
Blanda salt, socker och svartpeppar i en skål.
Skölj och torka laxfilén, och lägg den i en form som är tillräckligt stor för att rymma hela filén.
Täck laxfilén med riven rödbeta och sedan med salt- och sockerblandningen.
Täck formen med plastfolie och ställ den i kylen i 24-36 timmar.
Ta ut laxen ur kylen och skrapa bort rödbetan och kryddorna från ytan.
Hacka dillen och persiljan och strö över laxen.
Skär laxen i tunna skivor och servera med crème fraiche blandad med pepparrot och citronsaft, en näve vattenkrasse och skivor av rågbröd.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: n7YPpj (motverkar spam)
Inga kommentarer