Lammracks med persiljerotpuré, honungsglaserade morötter och rödvinssky RECEPT

Användarnamn

Lammracks med  persiljerotpuré, honungsglaserade morötter och rödvinssky
Lamm och persilja i bästa kombination.

Ingredienser:

1 st lammracks
500g persiljerötter (men palsternacka går lika bra)
500g morötter
2 st vitlöksklyftor
2 st schalottenlökar
1 dl rött vin
1 msk tomatpuré
1 msk mjöl
1 dl kalvfond
1 kvist färsk rosmarin
1 kvist färsk timjan
1 msk honung
2 msk smör
salt och peppar
Traktörpanna Mauviel Cook Style 28 cm
En följeslagare i köket
5149 kr
Köp
Info
0
Potatisstöt
Stöt för mos
265 kr
Köp
Info
0
Bamix 200 professional
Proffsens favorit sedan 1955
2999 kr
0

Gör så här:

Sätt ugnen på 180°C.
Skala och skär persiljerötterna i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten tillsammans med vitlök och schalottenlök.
Häll av vattnet och mixa persiljeroten med en stavmixer tills det blir en slät puré. Smaka av med salt och peppar.

Skär morötterna i mindre bitar och lägg dem i en stekpanna tillsammans med smör och honung. Låt morötterna stekas tills de blir mjuka och glaserade.
Lägg lammracksen i en ugnsfast form och krydda med salt och peppar. Stek dem i ugnen i ca 20-25 minuter tills de är rosa i mitten.

Förbered rödvinssåsen genom att steka schalottenlök i smör tills den blir mjuk. Tillsätt tomatpuré och mjöl och stek i ytterligare 2-3 minuter.
Tillsätt rött vin, kalvfond, rosmarin och timjan. Låt såsen sjuda på låg värme i ca 10-15 minuter tills den har tjocknat.

Ta ut lammracksen ur ugnen och låt dem vila i ca 5 minuter innan servering.
Servera lammracksen tillsammans med persiljerotpuré, honungsglaserade morötter och rödvinssky.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: dBRFgv (motverkar spam)
Inga kommentarer