Lamm och persilja i bästa kombination.
Ingredienser:
1 st lammracks500g persiljerötter (men palsternacka går lika bra)
500g morötter
2 st vitlöksklyftor
2 st schalottenlökar
1 dl rött vin
1 msk tomatpuré
1 msk mjöl
1 dl kalvfond
1 kvist färsk rosmarin
1 kvist färsk timjan
1 msk honung
2 msk smör
salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 180°C.Skala och skär persiljerötterna i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten tillsammans med vitlök och schalottenlök.
Häll av vattnet och mixa persiljeroten med en stavmixer tills det blir en slät puré. Smaka av med salt och peppar.
Skär morötterna i mindre bitar och lägg dem i en stekpanna tillsammans med smör och honung. Låt morötterna stekas tills de blir mjuka och glaserade.
Lägg lammracksen i en ugnsfast form och krydda med salt och peppar. Stek dem i ugnen i ca 20-25 minuter tills de är rosa i mitten.
Förbered rödvinssåsen genom att steka schalottenlök i smör tills den blir mjuk. Tillsätt tomatpuré och mjöl och stek i ytterligare 2-3 minuter.
Tillsätt rött vin, kalvfond, rosmarin och timjan. Låt såsen sjuda på låg värme i ca 10-15 minuter tills den har tjocknat.
Ta ut lammracksen ur ugnen och låt dem vila i ca 5 minuter innan servering.
Servera lammracksen tillsammans med persiljerotpuré, honungsglaserade morötter och rödvinssky.
Inga kommentarer