Tuna tataki är en japansk rätt som vanligtvis görs med färsk tonfisk, en läcker och hälsosam rätt som nu har blivit populär över hela världen.
Ingredienser:
1 bit tonfiskrygg
1 skvätt olivolja
Tärnade jordgubbar
1 skätt Merlot-vinäger
Salt och peppar efter smak
1 bit tonfiskrygg
1 skvätt olivolja
Tärnade jordgubbar
1 skätt Merlot-vinäger
Salt och peppar efter smak
Gör så här:
-Vi tar tonfiskryggen och steker den i en het stekpanna, med lite olivolja, på alla fyra sidor. Sedan låter vi den vila i några minuter.-I samma panna lägger vi några jordgubbar skurna i tärningar och fräser de lite i taget.
-Skär tonfisken i skivor och krydda med salt och peppar.
-Lägg sedan jordgubbstärningarna på tonfisken och dressa med en skvätt sötsur Merlot-vinäger.
-Smaklig måltid!
Inga kommentarer