Den ultimata höstdrinken med toner av äpple, apelsin och kanel. Bättre blir det inte. Lite pyssel är det med att få sirapen färdig men den räcker till ett gäng drinkar och vill du göra massor av drinkar gör du dubbel sats av sirapen redan från början. Bäst blir det med "grumlig" äppeljuice.
Ingredienser:
Till äppelsirapen:2 liter äppeljuice (helst den grumliga typen)
Till drinken:
6 cl whisky (alternativt mörk rom)
3 cl äppelsirap
1 remsa apelsinskal &
1 kanelstång till garnering
Gör så här:
Äppelsirapen:Häll 2 liter äppeljuice i en stor kastrull och låt koka upp. Sänk till medelvärme. Sjud och skumma då och då, tills vätskan reduceras till ca 0,5 liter. Ta av från värmen och låt svalna. Sila av och fyll på en flaska eller squeezebottle. Förvara i kylskåp.
Drinken:
Blanda äppelsirap och whisky över is i ett mixerglas.
Rör om tills allt är väl kylt.
Sila upp i drikkglas över ny is.
Pressa apelsinskalet över drinken så att apelsinens eteriska oljor frigörs, dra skalet runt glaskanten innan du ploppar ner det i drinken som dekoration tillsammans med en kanelstång som drinkpinne.
Recept
Glittrig lite höstlig Drink perfekt till Halloween. Innehåller allt som krävs av en höstdrink. Äpple, kanel, tranbär och glitter. Det går fint att skippa alkoholen. Vill man ha kanelsmak utan sprit tillsätts istället lite mald kanel eller kanelsirap.
Härlig kryddig äppeldryck som är enkel att koka. Förvaras i kylen eller konservera den för längre hållbarhet.
Bombardino hittar du på de flesta italienska skidorter värda namnet. Superhet i dubbel bemärkelse. Varm, trendig och med högt alkoholinnehåll. Testa den om du inte gjort det innan.
Inga kommentarer