Små fina kakor i form av kanelbullar.
Ingredienser:
Till degen:
200 g kallt smör
1 dl socker
4½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1½ tsk kardemumma
ca 1 msk kallt vatten
Till fyllningen:
4 msk rumstempererat smör
2 tsk socker
3 tsk malen kanel
Ägg till pensling & 2 pärlsocker
Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser till degen (förutom vattnet) till en grynig massa. Använd händerna, en mördegsblandare eller matberedare.Tillsätt slite vatten så att degen går ihop till en smidig deg.
Plasta in degen och låt den vila i kyleskåp så att ven svalnar och sätter sig, det tar minst en halv timme.
Blanda under tiden ihop ingredienserna till fyllningen.
Sätt ugnen på 200°C.
Kavla ut degen till en ca 1/2 cm tjock rektangel.
Bred fyllningen över den utkavlade degen.
Rulla ihop degkakan till en rulle och skär i knappt 1 cm tjocka skivor.
Lägg bullkakorna på en bakplåtspappersklädd plåt och pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker
och grädda i mitten av ugnen i 15–20 minuter.
Låt svalna.
Inga kommentarer