Kanelbullekakor småkakor med kanelbullesmak RECEPT på FreakyKitchen

Användarnamn

Kanelbullekakor
Små fina kakor i form av kanelbullar.

Ingredienser:


Till degen:
200 g kallt smör
1 dl socker
4½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1½ tsk kardemumma
ca 1 msk kallt vatten

Till fyllningen:
4 msk rumstempererat smör
2 tsk socker
3 tsk malen kanel

Ägg till pensling & 2 pärlsocker
Vinklad palett liten
Liten spatel för bästa finish
114 kr
Köp
Info
0
Mördegsblandare Tala
Blanda snabbt med rena fingrar
132 kr
Köp
Info
0
Brödkavel slät med stålaxel
En kavel som pallar trycket
159 kr
Köp
Info
0
Förkläde, släng & pincett
Bästa kombon för köket
fr. 673 kr
0

Gör så här: 

Blanda samman alla ingredienser till degen (förutom vattnet) till en grynig massa. Använd händerna, en mördegsblandare eller matberedare.
Tillsätt slite vatten så att degen går ihop till en smidig deg.

Plasta in degen och låt den vila i kyleskåp så att ven svalnar och sätter sig, det tar minst en halv timme.
Blanda under tiden ihop ingredienserna till fyllningen.
Sätt ugnen på 200°C.
Kavla ut degen till en ca 1/2 cm tjock rektangel.

Bred fyllningen över den utkavlade degen.
Rulla ihop degkakan till en rulle och skär i knappt 1 cm tjocka skivor.
Kanelbullekakor skivade

Lägg bullkakorna på en bakplåtspappersklädd plåt och pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker
kanelbullekakor
och grädda i mitten av ugnen i 15–20 minuter.
Låt svalna.
kanelbullekaka
Brödkavel slät med stålaxel
En kavel som pallar trycket
159 kr
Köp
Info
0
Bakduk eller ugnsduk Nostick 33x40cm
Återanvändningsbart bakark
59 kr
0
Kakfat 2 våningar
"Finaste fatet till mina cup-cakes"
⭐️⭐️⭐️⭐A...
399 kr
Köp
Info
0
Fransk kökshandduk Tupp
Fransk kökshandduk med tryck
199 kr
Köp
Info
0
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: Ms2X2V (motverkar spam)
Inga kommentarer