Gillad maj med ny spännande kryddning
Ingredienser:
st majskolvar, gärna med färsk med blast menh frysta går fintOlivolja
Färsk basilika ca 1dl löst packad
Smör
Havssalt
Gör så här:
Tänd grillen.Pensla majsen med lite olivolja och strö över salt.
När grillen är varm, tillsätt majs och stäng locket.
Rotera majsen några gånger, tills några av kärnorna fått blåsor och resten är ljusa och glänsande gula.
Detta bör inte ta längre tid än 8 minuter. Var noga med att inte överkoka, annars blir majsen torr. Tillsätt under tiden smör, basilika och salt i en matberedare och låt det slita.
Du kan behöva skrapa ner sidorna en eller två gånger.
När basilikan är finhackad och smöret fått en ljusgrön nyans är det klart. När majsen lossnar från grillen, häll på den med basilikasmöret.
Strö över lite mer salt om så önskas. Ät genast.
Tips!
Basilikasmör kan göras i förväg och överblivet basilikasmör är fantastiskt på allt grillat och på rostat bröd.
Inga kommentarer