En god indisk gryta med garam masala, spenat och paneerost.
Ingredienser:
150g cashewnötter1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
2 msk garam masala (indisk kryddblandning som du kan köpa färdig eller själv blanda ihop)
400g konserverade hela tomater (oftast en burk)
2–2,5 dl vispgrädde
80g bladspenat
450g paneer
2 dl vatten
1tsk salt
Smör eller rapsolja att steka i
4dl ris
Gör så här:
Hacka lök och vitlök fint och fräs mjukt i runt 5 min i en stor kastrull. Ha i ingefära ochkryddblandning och fortsätt fräsa i några minuter till medan du rör om. Tillsätt tomater, nötter och
vatten och låt koka ihop under 10 minuter för att sedan mixa allt i en mixer.
Efter mixern, häll tillbaka allt i kastrullen igen och lägg till grädden och låt sjuda några minuter.
Ha i salt, bladspenat och den tärnade osten. Låt det stå och puttra en stund tills allt är varmt.
Servera med det kokta riset.
Saker som är bra att ha:
Inga kommentarer