De här chokladbollarna passar även fint som utgångspunkt om du vill skapa chokladbollar med nya smaker. Testa med att tillsätta rivet skal av lime, citron eller apelsin. Blanda ned frystorkad frukt, matcha eller fruktpulver.
Ingredienser:
100 g vit choklad100 g smör
0,5 dl strösocker (kan uteslutas)
1 msk vaniljsocker
3 dl havregryn
Strössel, pärlsocker eller kokos att rulla bollarna i.
Gör så här:
Smält chokladen i mikron eller över vattenbad.Låt svalna.
Blanda smör, havregryn, socker och vaniljsocker till en smet. Vill du ha en aning mindre söta bollar kan strösockret uteslutas. Choklad och vaniljsocker kan vara söta nog.
Blanda ner den vita chokladen.
Forma smeten till bollar och rulla dem i strössel, pärlsocker eller kokos.
Kyl bollarna i kylskåp och ta ut dem en stund innan servering.
Receptet på de här chokladbollarna passar även fint som utgångspunkt om du vill skapa chokladbollar med nya smaker.
Testa med att tillsätta rivet skal av lime, citron eller apelsin.
Blanda ned frystorkad frukt, matcha, lakritspulver, lakritsgranulat eller fruktpulver på hallon, blåbär eller svartvinbär.
Inga kommentarer