Dinkelsallad med sötsur Merlot, en härlig sallad på egen hand eller tillsammans med grillat, kyckning eller lax. Räcker till 4 personer som huvudrätt eller till 8 som förrätt.
Ingredienser:
2,5 dl dinkelkorn7,5 dl vatten
1 tsk salt
Dressingen:
3 tsk pesto
2 msk Merlot Castell de Gardeny vinäger
4 msk extra virgin olivolja
Salladen:
2,5 dl dinkel (Från beskrivningen ovan eller vita bönor, cous cous, matvete...)
1 dl tärnade tomater
2 dl hackad spenat, savoykål eller grönkål
citron, salt och peppar efter smak
Gör så här:
Blötlägg dinkelkornen en liten stund.Häll av kornen, lägg sedan i en kastrull med saltat vatten och låt koka upp på hög värme.
Sänk värmen och koka sedan i 25-30 minuter, tills bönorna är mjuka, men fortfarande lite sega.
Häll av överflödigt vatten och låt svalna till rumstemperatur.
Till vinägretten blandas peston med vinäger och olja
Till salladen, blanda dinkel, tomater och spenat i en stor skål
Tillsätt dressingen och blanda igen.
Tillsätt citron, salt och peppar.
Servera omedelbart.
Saker som är bra att ha:
Inga kommentarer