Smakrika knyten av morotsnudlar eller rivna morötter med mynta raita.
Ingredienser:
Morotsknyten:100g gram vetemjöl eller kikärtsmjöl
1 tsk mald gurkmeja
2 tsk nigellafrön
½ tsk mald kummin
½ tsk mald koriander (frön)
½ tsk mald ingefära
½ tsk chilipulver
2 ägg
400g morötter 4-5st
matolja
Raita:
ca ½ riven gurka
150 g naturell yoghurt
Finhackad mynta ca 1 kruka
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Skala och riv eller svarva morötterna till tunna nudlar.
Blanda allt utom morot och olja till en tjock smet i en stor skål.
Tillsätt ev lite vatten om blandningen ser lite torr ut.
Rör i morötterna och krydda.
Klä 1 eller 2 ugnsplåtar med bakplåtspapper.
Skeda upp morotsblandning i 12 platta högar på plåten.
Ringla över lite olja och baka i 25 minuter eller tills knytena är gyllenbruna.
Vill du kan du vända dem efter ca 15 minuter.
Medan knytena är i ugnen gör du raitan.
Pressa ut överflödigt vatten ur den rivna gurkan och blanda alla ingredienserna i en skål.
Salta och peppra efter smak.
Servera knytena med raita som tillbehör eller som en egen rätt.
Saker som ät bra att ha:
Inga kommentarer