Hur steker man sparris?
Hur steker man grön sparris?
Grön färsk sparris
olivolja
Skär eller bryt bort den nedre torra delen av sparrissjälkarna och skölj bort smuts och jord.
Sparrisen steks bäst hastigt på hög värme (ca 3-5 minuter) i olivolja tills den fått färg utan att bli bränd.
Använd en vanlig stekpanna i gjutjärn eller en grillpanna.
Stekt och grillad sparris får en lite annorlunda smak än den kokta.
Testa också att laga sparrisen i ugnen.
Sparris och tryffel är en härlig kombo. Lika så sparris, smör och parmesan eller hollandaisesås.
Citrussalt är perfekt till sparris och svart salt ser riktigt snyggt ut som dekoration på den vita sparrisen.
Saker som kan vara bra att ha:
Ingredienser:
Grön färsk sparris
olivolja
Gör så här:
Skär eller bryt bort den nedre torra delen av sparrissjälkarna och skölj bort smuts och jord.
Sparrisen steks bäst hastigt på hög värme (ca 3-5 minuter) i olivolja tills den fått färg utan att bli bränd.
Använd en vanlig stekpanna i gjutjärn eller en grillpanna.
Stekt och grillad sparris får en lite annorlunda smak än den kokta.
Testa också att laga sparrisen i ugnen.
Sparris och tryffel är en härlig kombo. Lika så sparris, smör och parmesan eller hollandaisesås.
Citrussalt är perfekt till sparris och svart salt ser riktigt snyggt ut som dekoration på den vita sparrisen.
Saker som kan vara bra att ha:
Inga kommentarer