En krispig sallad med grapefruktdressing. Syran i grapefrukt och citron skyddar att äpple från att bli brunt. Därför klarar salladen att stå framme ett bra tag utan att bli ful.
Ingredienser:
60ml färskpressad grapefruktj
1 msk färskpressad citron
0,5 tsk honung
salt
peppar
2 msk olivolja
1 stor fänkål
7 rädisor
1 stort äpple
100g parmesanost
Gör så här:
Vispa ihop grapefruktjuice, citronsaft och honung, smaka med salt och peppar. Droppa långsamt i olivoljan under omrörning tills dressingen är väl blandad.
Skär bort torra toppar på fänkålen och spara gärna lite av de fina fransiga till garnering.
Skär fänkålen i kvartar och skiva mycket tunt, gärna med mandolin.
Kvarta äpplet, kärna ur och skiva det och rädisorna mycket tunt.
Blanda rädisor, äpple och fänkål i en skål.
Häll dressingen över salladen och blanda runt.
Smaka av.
Häll salladen i en serveringsskål eller på ett stort fat.
Hyvla parmesan över salladen och garnera eventuellt men fänkålsblad.
Servera omedelbart.
Inga kommentarer