En lite annorlunda coleslaw med äpple, lite hetta och utan majonäs.
Ingredienser:
1,5 msk honung
1,5 msk pressad lime
2 msk olja
1,5 msk rårisvinäger
0.5 tsk salt
2 stora jalapeños
1 paprika
1 stort syrligt äpple
2 salladslökar
ca 2 liter finstrimlad kål
Gör så här:
Strimla kålen tunnt (med mandolin) och lägg den i en skål med kallt vatten.
Förbered dressingen i en salladskål. Blanda ihop honung, risvinäger, olja, limejuice och salt.
Vispa ihop och lägg åt sidan.
Kärna och strimla äpplet tunnt lägg äpplet i dressingen så minskar risken att det blir brunt.
Hacka salladslök, jalapeños och paprika fint.
Tillsätt till äpple och rör om.
Tillsätt väl avrunnen kål.
Blanda allt och blanda i dressingen.
Låt allt stå i kylen minst 1 timme innan servering.
Saker som kan vara bra att ha:
Inga kommentarer