Så gör du ris till sushi - sushiris

Användarnamn

Sushiris på enkelt vis
De här är ett enkelt sått att göra gott sushiris på. Förhållandevis snabbt och riktigt gott.

Ingredienser:


2,5 dl sushiris (eller rundkornigt ris)
5 dl vatten
0,5 dl sushivinäger

Sushivinäger, 1 dl:

1 dl risvinäger
0,5 dl strösocker
2,5 tsk salt
1 msk mirin eller sake

Så här gör du:

Börja med tt skölja riset genom en vanlig trådsil. Låt sedan riset ligga till sig i en halvtimme.
Koka upp vattnet i en kastrull och häll det våta riset i en annan kastrull. 
Slå det kokande vattnet över riset.
Koka ris och vatten på medelvärme i ca 10 minuter.
Sänk värmen och låt riset koka försiktigt på svag värme i ytterligare 30 minuter.

Under tiden gör du sushivinägern:
Blanda risvinäger, strösocker, salt och mirin/sake i en kastrull och värm blandningen tills sockret löst sig.  Låt svalna.
Du har nu en ganska tjock och kletig vinäger och sockerblandning.

Låt det svalna i en kvart under lock och bred sedan ut det i en vid form.
Rör med en träslev och blanda ner 0,5 dl sushivinägern.

Låt svalna och täck sedan över riset med en fuktig handduk.

Sushiris hittar du här:

sushiris   Sushi-set     Rårisvinäger   
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: EMDCpt (motverkar spam)
Inga kommentarer