De här är ett enkelt sått att göra gott sushiris på. Förhållandevis snabbt och riktigt gott.
Ingredienser:
2,5 dl sushiris (eller rundkornigt ris)
5 dl vatten
0,5 dl sushivinäger
Sushivinäger, 1 dl:
1 dl risvinäger
0,5 dl strösocker
2,5 tsk salt
1 msk mirin eller sake
Så här gör du:
Börja med tt skölja riset genom en vanlig trådsil. Låt sedan riset ligga till sig i en halvtimme.Koka upp vattnet i en kastrull och häll det våta riset i en annan kastrull.
Slå det kokande vattnet över riset.
Koka ris och vatten på medelvärme i ca 10 minuter.
Sänk värmen och låt riset koka försiktigt på svag värme i ytterligare 30 minuter.
Under tiden gör du sushivinägern:
Blanda risvinäger, strösocker, salt och mirin/sake i en kastrull och värm blandningen tills sockret löst sig. Låt svalna.
Du har nu en ganska tjock och kletig vinäger och sockerblandning.
Låt det svalna i en kvart under lock och bred sedan ut det i en vid form.
Rör med en träslev och blanda ner 0,5 dl sushivinägern.
Låt svalna och täck sedan över riset med en fuktig handduk.
Inga kommentarer