Små plastbägare är perfekta till fingermat. Full dem med sushiröra med härlig smak.
Ingredienser:
Färdigt sushiris
Rostade sesamfrön
Strimlad gurka
Hackad avokado
Lite hackad Gari (sushi-ingefära)
hackad rå (frusen) lax eller salmalax (kan uteslutas)
wasabipulver blandat med vatten
sriracha chilisås
majonäs
lime
sojasås RECEPT
eller lite sushisoja
Nori-sprinkles
Så här gör du:
Blanda sushiris, sesam, gurka skuren i små stavar eller hackad, avokadohack, ingefära, lax (utesluts om du vill göra en vegetarisk variant, alt gör du hälften med och hälften utan lax).
Gör en sås av majonäs, en klick srirachasås och limejuice. Gör wasabi genom attt blanda pulver med vatten eller använd fördig wasabi från tub.
Fördela risblandningen i små portionsglas, häll över lite sojasås enligt receptet, sushisoja eller tamarisoja.
Lägg på en klick av chilimajonäsen och en liten klick wasabi.
Garnera med med norisprinkles och lite avokado.
Blandningen kan också fördelas på skedar.
Tips! Snabbt sushi-ris
Vill du bara göra några få kanapéer och snabbt ha lite sushiris kan du koka upp 0,5 dl sushiris med 1 dl vatten. Koka försikitigt i ca 30 mnuter och tillsätt 1 tsk risvinäger och 1 tsk strösocker. Riset duger fin till blandningar som denna och smakar riktigt bra. Under taggen sushiris hittar du fler mer genuina recept på ris till sushi.
Dryckestips!
De här kanapéerna passar perfekt till ett glas fint bubbel. Min favorit just nu är Champagne Mathelin Extra Brut. Den finns på systemets beställningslista.
Ett fint kylt japanskt te är ett bra alkoholfritt alternativ.
Saker som kan vara bra att ha hittar du här!
Inga kommentarer