Recept på vackra marsipanägg

Användarnamn

Doppade påskägg
Vackra och enkla doppade marsipanägg.

Ingredienser:


Marsipan i olika färger t ex
vit 
naturell
ljusrosa
lila
grön

Melts i olika färger:
gula
rosa
orange
blå
gröna

Gör så här:


Forma ägg i lite olika storlek av marsipan. Välj gärna flera färger.
Doppa äggen i smälta melts eller choklad och dekorera genom att ringla smälta melts över marsipanäggen.

Droppar du medan "skalet" ännu inte torkat får du dekoration som smälter in i skalet. 
Om skalet hunnit sätta sig lägger sig det nya lagret ovanpå.

Variera färger och former.

Den som vill ringlar lite choklad (lite mer avancerat) över också!

Fördelen med att använad candymelts eller non-temp är att du inte behöver temperera för att få fin yta och bräck.
Använder du äkta choklad måste den tempereras för att få chokladen fin.
Tips om hur du tempererar choklad hittar du HÄR!

Meltsen jag använt har enbart naturlg färg och smak - det känns bra tycker jag!

Låt stelna.


Saker som är bra att ha hittar du här:

melts  Marsipan 
Mörka choklad pellets        Mjölkchokladpellets    
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: XKeXfe (motverkar spam)
Inga kommentarer