Särskilt på vintern är det inget bättre än en stor skål med krämig pumpasoppa. Det här receptet är löjligt enkelt och kan göras med mycket lite fett om du väljer att använda mjölk istället för grädde. Den tar 5-20 minuter att göra och räcker till 4-6 portioner.
Ingredienser:
1 kg pumpa
1 lök
2 vitlöksklyftor
7,5 dl buljong
2,5 dl vatten
salt och peppar
2 dl mjölk eller grädde
Gör så här:
Skär pumpan i 3 cm tjocka skivor. Skär av skalet och skrapa ur fröna. Skär skivorna i bitar.
Lägg pumpa, lök, vitlök, buljong och vatten i en kruka - vätska täcker inte hela pumpan. Koka upp, avtäckt, minska sedan värmen och låt simma snabbt tills pumpan är mjuk.
Ta bort från värme och använd en stavmixer och kör den jämn.
Smaka med salt och peppar och rör i grädde eller mjölk.
Servera med bröd och en liten skvätt grädde, strö över peppar och persilja
Jag gör ofta pumpasoppa utan grädde men med mjölk som ersättnin, man kan använda vilken typ av mjölk man vill ha vanlig komjölk, mandemandel, sojamjöll, kokosmjölk (ger fantastisk smak) eller vad du har.
Inga kommentarer