En rosa varient av tiramisu med rosa kex och jordgubbar. Recept för 8 portionsglas eller en större form.
Ingredienser:
Sabayonnekrämen:
500g mascarpone
500g grädde
6 äggulor
150 g strösocker
5cl ratafia, rom eller amaretto (kan uteslutas)
1 gelatinblad
Fyllning:
250g jordgubbar
2 paket Biscuit rosé de Reims eller LadyFingers
25 cl jordgubbssås eller jordgubbssaft
Gör så här:
Förbered krämen:
Lägg gelatinbladet i en skäl med kallt vatten. Vispa under svag värme, helst i vattenbad äggulor, socker och ratafia, tillsätt gelatinet och låt det smälta under omrörning i den varma blandningen.
Vispa grädden och vänd ner mascarpone och sedan ägg och sockerblandningen.
Kyla.
Topping
Spara några jordgubbar till garnering och dela resterande i bitar och blanda med lite jordgubbssaft.
Doppa försiktigt kexen i jordgubbsaft
Montering
Varava fyllning och kräm i portionsglas eller en större form. Börja med Biscuit Rose, sedan jordgubbar och kräm. Upprepa 2 eller 3 gånger. Avsluta med kräm och dekorera med pulvriserade rosa kex och jordgubbar.
Kyl och servera.
Användbart:
Inga kommentarer