Fluffig björbärsmousse med franska rosa kex och vispad grädde.
Ingredienser:
12st Lady fingers eller Biscuits Rosé de Reims
250 g björnbär
2dl vispgrädde
50g mascarpone
8 msk florsocker
Björnbär
Gör så här:
Blanda 2/3 av björnbären med 2 matskedar socker.
Vispa grädden ganska fast.
Tillsätt ca 6 matskedar socker och blanda ihop, dela grädden i 2 delar.
Den ena halvan av gräddden låter du vara som den är. I den andra halvan tillsätts hälften av bärmassan och mascarpone - blanda försiktigt tills allt blandats ihop.
Servera i portionsglas. Lägg björnbärmoussen i botten av glasen.
Doppa rosa kex eller lady fingers den återstående bär- och sockerblandningen.
Placera 2 doppade kex i varje glas ovanpå moussen och avsluta med en klick grädde.
Garnera varje glas men färska björnbär och ett kex.
Njut direkt!
Inga kommentarer