Chokladtårtbottnar Red Velvet till tårta.

Användarnamn

Chokladtårtbottnar
Det här receptet kan göras både laktosfritt och veganskt men först och främst är det en riktigt bra kaka till tårta trots att den varken innehåller smör eller ägg. Du kommer att bli förvånad, den är helt enkelt fantastisk. Receptet räcker till 2 kakor ca 25cm i diameter eller kakor av olika storlek för att bygga en kaka i flera etage. Receptet har jag ändrat lite men kommer ursprungligen från Craftsy.

Ingerdienser:



9,5 dl strösocker
14,4 dl vetemjöll mjöl
1 msk + 1 tsk bakpulver
2 tsk salt
1½ dl kakao
5dl mjölk alternativt soja- eller mandelmjölk
2 msk vitvins vinäger
3½dl matolja
1 msk vaniljpulver
5 dl vatten
3 msk röd livsmedelsfärg


Gör så här:



Värm ugnen till 175 grader C.
Smörj bakformarna och ställ åt sidan.
Blanda med en flat paddel i köksmaskin socker, mjöl, kakao, salt och bakpulver på låg hastighet.

Tillsätt röd karamellfärg till vattnet och ställ åt sidan.
Tillsätt vinäger till mjölken och ställ åt sidan (ja, det kommer att tjockna, nästan skära sig).
Tillsätt vanilj till oljan.

Medan maskinen körs på låg hastighet tillsätt först olje- och vaniljblandning, sedan mjölk blandat med vinäger och till sist
hälften av det röda vattnet.

Blanda tills smeten är slät.
Tillsätt resten av vattnet och blanda igen till en slät smet.
Fyll formarna och grädda i 30-45 minuter, kolla av kakor efter ca 30 minuter.

Hur det gick tii att göra hela tårtan på bilden kan du läsa HÄR!   
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 4gbuVR (motverkar spam)
Inga kommentarer