Smart mat som är enkel att ha förberedd eller kan tas med i en långpanna ed lock och värmas vid ankomst till landet, stugan eller fjället.
Ingredienser:
900 g fast potatis
2 lökar
2-4 msk olivolja
lite smör
4 större kycklingdelar ex bröst & lår
4 tomater
2 skivade apelsiner (kan uteslutas)
2 paprikor, gärna av olika färg
1 msk pizza e pasta
2 tsk rökt paprikapulver
1/2 dl balsamvinäger
1 tsk Bella Buljong upplöst i
1 dl vatten eller pressad apelsinljuce
salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
Dela potatisen, skala och skär löken i klyftor, blanda det med hälften av olivoljan gärna i en plastpåse eller skål så att oljan fördelar sig jämnt på bitarna.Krydda med salt och peppar.
Häll ut potatisen och löken på pannan som stått på värmning i ugnen.
Bryn kycklingen i resten av olivoljan och lite smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och lägg också kycklingen på plåten. Stek allt mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Halvera tomaterna. Skär paprikorna i bitar.
Lägg även tomater, apelsiner och paprika plåten och krydda med paprikapulver och pizza e pasta. Ringla över vinägern och buljongen och stek ytterligare ca 15 minuter.
Servera kycklingen, potatisen och grönsakerna med buljongen direkt från plåten eller lågg upp på ett stort fat.
Den som vill ha kycklingen lite extra spicy tillsätter också lite chiliflakes av något slag tex Jalapeños.
Inga kommentarer