Esteban ́s matkreatör Catharina Fundin har skapat denna spännande rätt med torsk och lakrits. 4 portioner som tar ca 1 timma att laga efter att du rimmat torsken ca 4 timmar. Catharina står också för den fina bilden.
Ingredienser:
Torskrygg 4 bitar x 200g
30g salt
ca 1 msk lakritspulver
1 liter vatten
Tillbehör:
500g färska rödbetor
300g skalade räkor
200g Fetaost
1 knippa färsk körvel
50g hasselnötter
Lakritsvinägrett:
3 schallottenlökar
1 dl vitvinsvinäger
4 msk olivolja
1 tsk hackad körvel
1 tsk lakritspulver
salt & vitpeppar
Gör så här:
Rör ut salt och lakritspulver i vattnet och lägg i fis- ken. Låt ligga i lagen minst en timma men gärna längre upp till 4 tim- mar. Blir med detta lättrimmad och fastare i konsistensen. Baka fisken i en smord form i ugnen ca 170g i ungefär 15 min.
För mer lakritssmak strö gärna över lite lakritspulver på fisken innan du sätter in i ug- nen. Sätt in fisken lagom innan servering.
Tillbehör: Rosta hasselnötterna i ugnen på 225 grader i ca 5 min, ta bort skalet och grovhacka dem. Koka rödbetorna i saltat vatten tills de blir mjuka, skala och skär dem i klyftor. Lägg upp på tallrikar tillsammans med övriga ingredienser och häll över vinägretten på fisken och tillbehören.
Lakritsvinägrett med schallotenlök och körvel: Finhacka löken och koka i vitvinsvinäger tills det bara är lite vätska kvar. Krydda med salt, vitpeppar och lakritspulver medan varm. Låt sedan kallna, tillsätt sedan olivolja och den hackade körveln.
Catharina Fundins vintips: Helt suveränt kombination till denna rätt är vårt givna val av ett svalt rött vin av Pinot Black ( Pinot Noir ) De som föredrar vitt så rekommenderar vi en Riesling.
Inga kommentarer