Vetedeg till kanelbullar - bästa degen till kanelbullar RECEPT

Användarnamn

Vetedeg till kanelbullar
Mjuka och saftiga blir kanelbullarna med denna vetedeg.

Ingredienser:


150 g rumstempererat smör eller margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
½ tsk salt
2 tsk nystött kardemumma
ca 13 dl vetemjöl
1 ägg
lite salt
pärlsocker

Gör så här:



 Smula jästen i en degbunke och häll i socker och kardemumma. Rör om tills jästen är upplöst.
Smält smöret och häll mjölken i det smälta smöret. Häll den ljumma blandningen över jästen.
Blanda ner ca 12,5 dl av vetemjölet och arbeta snabbt samman till en slät deg.
Täck bunken med en bakduk och låt vila i ca 1 timme.

Gör gärna en fyllningen medan degen vilar.

Sätt ugnen på 250°.
Stjälp ut degen på mjölad arbetsbänk och dela degen i två. Kavla ut varje degbit rektangulär, ca 30×45 cm.
 Bre ut fyllning jämnt över degplattorna och rulla samman dem. Skär upp i skivor, lägg i bullformar och ställ att jäsa i ca 30 minuter.

Garnering: Vispa samman ägg, vatten och salt lätt och pensla de färdigjästa bullarna. Strö över pärlsocker.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: w3WuYw (motverkar spam)
Inga kommentarer