Recept på zucchinibiffar med citron hittar du på FreakyKitchen

Användarnamn

Zucchinibiffar med citron
Ett spännande recept på biffar med zucchini för 4 personer från vår leverantör Herbaria som också tagit bilden.

Ingredienser:


400 g zucchini
1 ekologisk citron
1 knippe persilja
1 gul lök, 6–8 msk rapsolja
oraffinerat bergsalt
125 g Herbaria glutenfri Smula (75 g för biffarna, 50 g till panering)
50 g malda chiafrön


Gör så här:


Skölj zucchinin och riv den grovt, salta lätt och låt dra ett par minuter.
Skölj citronen i hett vatten, riv skalet fint och pressa 2 msk citronsaft.
Skölj persiljan och hacka den.
Skala löken och hacka den fint. Fräs löken med en knivsudd salt 3 minuter i 2 msk rapsolja.
Rör ner citronsaft, citronskal och persilja.
Låt allt koka samman en kort stund och ta pannan sedan från värmen.

Tryck ut vätskan ur zucchinin, använd tgärna en kökshandduk för att få ut all vätska.
Blanda alla ingredienserna, knåda tills blandningen håller ihop och låt den svälla ca 10 minuter.

Forma 12 små zucchinibiffar med fuktiga händer, panera i Herbaria glutenfri Smula och stek i rapsolja på båda sidor i ca 6 minuter.
Servera med potatissallad, BBQ-sås eller som en hamburgare.

Tips!
Smula ner ca 80 g fetaost i blandningen.

Biffarna kan förberedas och frysas in råa. Ta upp dem ur frysen och stek dem krispiga på svag värme.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: FPPD4C (motverkar spam)
Inga kommentarer