Snabbakade enkla scones helt utan gluten. Vill du ha dem laktosfria byter du bara ut mjölken mot en annan sort. Recept för 4st.
Ingredienser:
1 dl quinoamjöl
1 dl ljust teffmjöl
1/2 dl krossade linfrön eller pumpakärnor
2 tsk xantangum
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 – 2 1/2 dl mjölk
2 msk smör eller olja
Gör så här:
Sätt ugnen på 175° C.
Smält smöret i en kastrull på låg värme och häll mjölken i det smälta smöret.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll ner det i mjölkblandningen.
Rör om ordentligtoch låt stå en stund.
Dela degen i 4 delar och forma små bollar.
Penslade med lite vatten och garnera med frön på toppen.
Grädda i 10-15 min.
Ät och njut!
Inga kommentarer