Recept på enkla glutenfria scones

Användarnamn

Enkla glutenfria scones
Snabbakade enkla scones helt utan gluten. Vill du ha dem laktosfria byter du bara ut mjölken mot en annan sort. Recept för 4st.

Ingredienser:



1 dl quinoamjöl
1 dl ljust teffmjöl
1/2 dl krossade linfrön eller pumpakärnor
2 tsk xantangum
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 – 2 1/2 dl mjölk
2 msk  smör eller olja

Gör så här:



Sätt ugnen på 175° C.
Smält smöret i en kastrull på låg värme och häll mjölken i det smälta smöret.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll ner det i mjölkblandningen.
Rör om ordentligtoch låt stå en stund.
Dela degen i 4 delar och forma små bollar.
Penslade med lite vatten och garnera med frön på toppen.
Grädda i 10-15 min.
Ät och njut!
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: FyQgQg (motverkar spam)
Inga kommentarer