En underbart mustig chili med varma kryddor. Red hot chili med Red Hot Chili Curry och svartpeppar Trio Noir receptet för 4 personer liksom bilden kommer från vår leverantör Herbaria.
Ingredienser:
1 kg nötbog
100 g rökt sidfläsk
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 msk olivolja
1 tsk mald spiskummin
1 msk ungersk paprika, söt
1 msk mejram
2 tsk Red Hot Chili Curry
2 msk tomatpuré
5 dl köttbuljong
800 g tomater på burk
2 dl öl
1 burk kidneybönor ca 200 g
Havssalt
Svartpeppar Trio Noir
4 cl whisky
Gör så här:
Tärna nötköttet i stora tärningar och sidfläsket i tärningar. Skala lök, vitlök och morötter och skär allt i stora kuber.
Fräs sidfläsket en kort stund i olivolja i en panna ellergryta. Tillsätt köttet och bryn det tillsammans med sidfläsket. Salta och peppra, ta upp kött och sidfläsk ur pannan.
Fräs lök och vitlök i det heta fettet i ca 5 min. Tillsätt morötterna och krydda med spiskummin, paprika, mejram och Red Hot Chili Curry.
Fräs i ytterligare ca 5 minuter och tillsätt tomatpuré, buljong, tomater och öl.
Lägg köttet i såsen och låt allt sjuda på svag värme, utan lock, i 50 min.
Sist rör du ner kidneybönorna, låt sjuda ytterligare 10 min och smaka av med salt, Trio Noir mer Red Hot Chili Curry och eventuellt en skvätt whisky.
Inga kommentarer