Krispig ugnsgrillad kyckling med Magic Chicken. Receptet av Hans Gerlach för Herbaria räcker till minst 4 personer.
Ingredienser:
1 stor färsk kyckling eller motsvarande mängd delar ca 1,2-1,5kg
3st citroner
ca 5 msk olivolja
Magic Chicken
Havssalt
800 g små potatisar
6 vitlöksklyftor
Gör så här:
Stycka kycklingen i åtta delar eller använd färdigstyckad kyckling.
Värm ugnen till 220 grader C (varmluft 200 grader) och ställ in en plåt på nedersta falsen. Blanda ca 2 msk olivolja, krydda med Magic Chicken och salt i en skål. Lägg i kycklingdelarna och blanda runt. Lägg kycklingdelarna med skinnet ner på ugnsplåten och stek ca 25 min i ugnen.
Skölj och halvera potatisarna. Skölj citronerna under hett vatten, dela 2 citroner i klyftor och pressa saften ur den tredje. Krossa de oskalade vitlöksklyftorna lätt med bladet på en kniv. Blanda allt med 2 msk olivolja och krydda med Magic Chicken och salt. Fördela potatisarna runt om kycklingbitarna, vänd dem med skinnsidan uppåt och stek i ytterligare 20–25 min. Blanda med citronsaft och servera.
Tips: För en mustig variant på kycklingen krydda med lite mindre Magic Chicken och tillsätt efter ca 35 min Resi och söt paprika.
Inga kommentarer