Frukost för Lilla Lena och tre andra. Foto & recept kommer från vår leverantör Herbaria.
Ingredienser:
1 aromatiskt äpple (t ex cox-orange)
220 g havregryn
4 dl mjölk
1 msk Lilla Lena
1 msk grovt hackade hasselnötter
150 g färsk frukt (bär, persika, aprikos, melon, körsbär) i små tärningar
1–2 msk soltorkade bär (t ex gojibär, blåbär, hallon, tranbär)
200 g yoghurt (10 %)
2 msk flytande honung
1 tsk rostade sesamfrön
Gör så här:
Tvätta äpplet och riv det. Blanda äppelriv med havregryn, mjölk och Lilla Lena. Täck över skålen eller häll i burk med lock och låt blandningen svälla i kylskåp ett par timmar eller över natten.
Tvätta och skär den färska frukten i tärningar men låt de torkade bären vara hela.
Blanda färsk och torkad frukt.
Varva havregryn, yoghurt och blandad frukt i glas. Ringla lite honung över och srtö på hasselnötter och sesamfrön.
Tips: Både sesamfrön och hasselnötter smakar ännu godare rostade. Rosta i pannan eller i 170° varm ugn i ca 5 minuter.
Låt svalna och förvara lufttätt tills du behöver dem.
Inga kommentarer