Recept på lavendelsocker på FreakyKichen

Användarnamn

Lavendelsocker
Lavendel betyder lycka på blomsterspråket och lycka är precis vad man känner när man öppnar locket till en burk med lavendelsocker. Sockret blir bara bättre med tiden. Det finns mängder av sätt att göra lavendelsocker på här är ett!

Ingredienser:


Socker
Nyplockade och repade lavendelblommor
eller torkade torkade lavendelblommor
En fin glasburk


Gör så här:



Blanda socker och repade färska lavendelblommor eller torkade lavendelblommori en glasburk och låt den stå. Efter 3 veckor har du fått härlig smak på sockret som bara blir bättre av att stå. Glöm inte att skaka eller röra om i burken då och då under de första veckorna.

Tycker man inte om blommerna kan sockret silas efter en tid eller vid användning så att blommorna försvinner. Man kan också mixa sockret med en stavmixer. Då blir blommorna något mindre smulor och sockret mer finkorning. Mixar du mycket blir det som florsocker.

LavendelblommorKonserveringsburk i glas
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: DUyJkg (motverkar spam)
Inga kommentarer