Ingredienser
800 g mörk choklad till kakan
200 g vit chokld till dkoration
Livsmedelsfärg
Gör så här
Ihålig kaka:
Skär upp den mörka chokladen och smält 2/3 i vattenbad tills temperaturen når 40 ° C. Tillsätt då resterande choklad, finhackad och rör om tills du har en slät chokladpasta.
Stryk choklad på väggarna och i botten basen av den lilla formen med en pensel. Det blir ett tunt lager. Låt vila i kylskåp i 5 minuter. Upprepa processen tills chokladskalet är ungefär 5 mm.
Låt chokladen svalna i kylen och ta bort från formen. Upprepa steg 2 med den medelstora och stora formen.
Dekoration:
Hacka upp vit choklad och smält 2/3 av det i en bain marie tills temperaturen når 38 ° C. När temperaturen har nåtts, tillsätt resterande choklad, finhackad, och rör om tills du har en homogen chokladpasta. Dela upp den smälta chokladen mellan ett antal små skålar. Lägg färg till varje skål och färga den vita chokladen med olika livsmedelsfärger.
Häll den färgade chokladen i en sprits eller liknande och dekorera överraskningstårtan. Upprepa processen för varje färg och låt svalna i några minuter.
Överraskning:
Lägg godis, gåvor, hälsningsmeddelande eller vad du nu tänkt överraska med inuti varje skikt och placera dessa i ordning, först den stora kakan, sedan den mellersta kakan och slutligen den lilla.
Surprise!
Här hittar du formen till kakan!