
2025-02-22 @ 09:13:30
Vår älskade semla är "Top Story" på The Guardian
Semlan är top story på The Guardian.
Vår svenska nationalbulle och favorit på fettisdagen (eller halva året..) har fått ett modernt lyft. Vi har sett nya varianter växa som svampar ur jorden och plötsligt blev semlan en världsnyhet!
The Guardian lanserar den som "Top Story"(22 februari 2025) och beskriver historen och nya trendiga smakkombinationer och kreativa varianter som tagit sociala medier med storm. Swedish Fika har kanske fått en ny innebörd?
Vår svenska nationalbulle och favorit på fettisdagen (eller halva året..) har fått ett modernt lyft. Vi har sett nya varianter växa som svampar ur jorden och plötsligt blev semlan en världsnyhet!
The Guardian lanserar den som "Top Story"(22 februari 2025) och beskriver historen och nya trendiga smakkombinationer och kreativa varianter som tagit sociala medier med storm. Swedish Fika har kanske fått en ny innebörd?
Artikeln beskriver hur Lindquists Konditori in Stockholm gjort succé på sociala medier med sina fantastiska "nya" och klassiska semlor. Från pistagefyllda semlor till tiramisusemlor – variationerna är oändliga. Det är tydligt att det experimenteras mer än någonsin, och resultatet är en explosion av färg och smak. Även Noma, Köpenhamns trestjärniga Michelinrestaurant har den svenska trendbullen på sin meny.
Den ökade populariteten beror delvis på estetiken. Färgglada, vackert stylade bakverk dominerar plattformar som Instagram och TikTok, där matälskare letar efter inspiration. Dessutom spelar smakinnovation en stor roll – många vill prova något nytt men samtidigt behålla den nostalgiska känslan av en semla.
Om du själv vill testa en ny semmelvariant kan du börja enkelt genom att byta ut mandelmassan mot chokladkräm eller smaksätta grädden med kaffe. Eller varför inte ge dig på en pistageversion?
Det är tydligt att semlan, en gång enbart en traditionell bulle, har förvandlats till en canvas för kreativitet.
Vilken variant blir din favorit i år?
Källa: The Guardian
Den ökade populariteten beror delvis på estetiken. Färgglada, vackert stylade bakverk dominerar plattformar som Instagram och TikTok, där matälskare letar efter inspiration. Dessutom spelar smakinnovation en stor roll – många vill prova något nytt men samtidigt behålla den nostalgiska känslan av en semla.
Om du själv vill testa en ny semmelvariant kan du börja enkelt genom att byta ut mandelmassan mot chokladkräm eller smaksätta grädden med kaffe. Eller varför inte ge dig på en pistageversion?
Det är tydligt att semlan, en gång enbart en traditionell bulle, har förvandlats till en canvas för kreativitet.
Vilken variant blir din favorit i år?
Källa: The Guardian
Inga kommentarer