2023-04-21 @ 00:06:47
Det finns ingen extra vit marsipan på grund av att färgen E171 inte längre får användas i livsmedel i Europa.
Vad har hänt med den extra vita marsipanen?
Sedan i augusti 2022 är det inte längre tillåtet att använda färgämnet E171, titaniumoxid i livsmedel.
Produkter som tillverkats innan dess får säljas tills att lagret tar slut eller till bäst före datum.
Den vita färgen har använts i blandannat tuggummi, godis och den extra vita marsipanen. Ide flesta fall har man kunnat ersätta E171 med andra vita färgämnen men för att färga mandeln i marsipan ljusare har man inte kunnat finna en bra ersättare.
Utan den riktigt vita marsipanen som grund är det också svårt att få fram fina pasteller som ljusblått, ljust lila, ljust gult och riktigt ljust rosa.
Tillverkarna har experimenterat med olika typer av färger men inte lyckats få fram en bra produkt.
Det som finns att tillgå är den vanliga, ofärgade, vita marsipanen.
Man kan testa att tillsätta extra florsocker för att få den en aning vitare eller om färgen är viktigare än mandelsmaken ersätta den med vit sockerpasta,
Hur gör man om man vill ha en kritvit tårta men med marsipansmak?
Det går med lite pillande och fingerfärdighet att täcka tårtan med både marsipan och sockerpasta.
Alltså med ett tunnt lager vit sockerpasta utanpå den vita marsipanen men helt ärligt kan jag tycka att den naturligt vita är riktigt snygg och inte behöver gömmas.
Sedan i augusti 2022 är det inte längre tillåtet att använda färgämnet E171, titaniumoxid i livsmedel.
Produkter som tillverkats innan dess får säljas tills att lagret tar slut eller till bäst före datum.
Den vita färgen har använts i blandannat tuggummi, godis och den extra vita marsipanen. Ide flesta fall har man kunnat ersätta E171 med andra vita färgämnen men för att färga mandeln i marsipan ljusare har man inte kunnat finna en bra ersättare.
Utan den riktigt vita marsipanen som grund är det också svårt att få fram fina pasteller som ljusblått, ljust lila, ljust gult och riktigt ljust rosa.
Tillverkarna har experimenterat med olika typer av färger men inte lyckats få fram en bra produkt.
Det som finns att tillgå är den vanliga, ofärgade, vita marsipanen.
Man kan testa att tillsätta extra florsocker för att få den en aning vitare eller om färgen är viktigare än mandelsmaken ersätta den med vit sockerpasta,
Hur gör man om man vill ha en kritvit tårta men med marsipansmak?
Det går med lite pillande och fingerfärdighet att täcka tårtan med både marsipan och sockerpasta.
Alltså med ett tunnt lager vit sockerpasta utanpå den vita marsipanen men helt ärligt kan jag tycka att den naturligt vita är riktigt snygg och inte behöver gömmas.
"Grym sockerpasta, använder alltid denna" ⭐️⭐️⭐️...
139 kr
0
Inga kommentarer