2022-06-30 @ 19:57:56
Snabbt kallt med is i kylaren.
Hur kyler man enklas och snabbast ien ishink, vinkylare eller champagnekylare?
Vatten och is tänker du kanske och det är helt rätt men det finns också ett par fina knep för att snabba på kylningen i champagnebadet och för att få isbadet att se lite finare ut.
Kolla in våra smarta tips!
Vatten och is tänker du kanske och det är helt rätt men det finns också ett par fina knep för att snabba på kylningen i champagnebadet och för att få isbadet att se lite finare ut.
Kolla in våra smarta tips!
Isbad och salt:
Fyll vinkylaren eller ishinken med mycket is, häll på vatten och ca 2-3 matskedar salt per liter.
Helt galet effektivt! På en kvart kan du kyla drycken 15 grader (ner).
En fanatstisk metod om du vill kyla en eller ett gäng flaskor snabbt snabbt.
Vill du göra isbadet extra fint kan du använda exempelvis stora isbollar eller diamatformad is.
Förr gjorde man glass med hjälp av en liknande metod med salt vatten och is.
Vattnet kan faktiskt vara kallare än 0°C om det är salt eftersom fryspunkten sjunker med sakthalten.
+kyler snabbt
+håller kallt länge
+perfekt när du glömt att kyla vinet
Kyl med frysta vattenballonger:
Frysta vattenballonger kräver lite förberedelser och är superfint fint till festen.
Fyll helt vanliga ballonger med vatten och lägg dem i frysen och frys minst 5 timmar.
Lägg de infrusna ballongerna i vinkylaren och ställ ner flaskorna bland ballongerna.
Fördelen med att ställa flaskorna i ett fruset ballonghav är att du slipper våta flaskor som droppar
och att alla etiketter sitter kvar på buteljerna.
Det här tricket funkar bäst om du har redan kalla flaskor. Det kyler ner flaskorna men inte lika snabbt som is-vatten-och-salt-tricket.
Alltså, bäst för att hålla kylda drycker kalla.
Det ser fint ut och kan färgen på ballongerna varieras efter festens tema.
+håller redan kylda drycker kalla
+inga våta falskor eller droppande vatten
+ser fint ut och kan varieras efter tema
Massor av fina vinkylare ochchampagnekylare hittar du här!
Fyll vinkylaren eller ishinken med mycket is, häll på vatten och ca 2-3 matskedar salt per liter.
Helt galet effektivt! På en kvart kan du kyla drycken 15 grader (ner).
En fanatstisk metod om du vill kyla en eller ett gäng flaskor snabbt snabbt.
Vill du göra isbadet extra fint kan du använda exempelvis stora isbollar eller diamatformad is.
Förr gjorde man glass med hjälp av en liknande metod med salt vatten och is.
Vattnet kan faktiskt vara kallare än 0°C om det är salt eftersom fryspunkten sjunker med sakthalten.
+kyler snabbt
+håller kallt länge
+perfekt när du glömt att kyla vinet
Kyl med frysta vattenballonger:
Frysta vattenballonger kräver lite förberedelser och är superfint fint till festen.
Fyll helt vanliga ballonger med vatten och lägg dem i frysen och frys minst 5 timmar.
Lägg de infrusna ballongerna i vinkylaren och ställ ner flaskorna bland ballongerna.
Fördelen med att ställa flaskorna i ett fruset ballonghav är att du slipper våta flaskor som droppar
och att alla etiketter sitter kvar på buteljerna.
Det här tricket funkar bäst om du har redan kalla flaskor. Det kyler ner flaskorna men inte lika snabbt som is-vatten-och-salt-tricket.
Alltså, bäst för att hålla kylda drycker kalla.
Det ser fint ut och kan färgen på ballongerna varieras efter festens tema.
+håller redan kylda drycker kalla
+inga våta falskor eller droppande vatten
+ser fint ut och kan varieras efter tema
Massor av fina vinkylare ochchampagnekylare hittar du här!
Mixat & Maxat
Vem vill dricka fickvarm dryck i solen? Kyl snabbt & smart istället.
Inga kommentarer