2020-05-22 @ 05:17:46
Råa skär när dom är som bäst.
Nu känns det i luften!
Sommaren närmar sig och jag vill gärna äta ute, lätt- och snabblagat.
Familjens försommar luncher på landet är ofta ett stort fat med skivade grönsaker, pasta, poucherade ägg, mozzarella eller något annan gott och enkelt.
Stora fat är bra för på dem kan man gruppera salladens ingredienser så att alla kan ta det de själva gillar.
Det är ett smart sätt att fä även barnen att äta sallad.
Min erfarenhet är nämligen att det inte alls är svårt att få barn att äta sallad om de själva får blanda.
Servera salladen med gott hembakat bröd. Gärna surdegsbröd.
Vill man inta äta bröd till eller har bröd som blivit lite gammalt passar det perfekt att använda till krutonger att toppa salladen med.
Många grönsaker blir absolut bäst i tunna skivor. Rädisor och gurka så klart men testa att skiva zuccini tunnt och blanda med citron, olivolja och kryddor. Parmesan är också fantastiskt ovanpå salladen och då gärna i tunna skivor.
Jag använder gärna en mandolin för att få tunna jämna skivor av allt från tomater till parmesan. Just nu är ett av mina favortiverktyg multihackaren som kan det mesta. Den hackar, strimlar skivar, tärnar osv ock samlar dessutom upp allt i en låda så att inte hela köket fylls av rester från grönsaker och annat.
Sommaren närmar sig och jag vill gärna äta ute, lätt- och snabblagat.
Familjens försommar luncher på landet är ofta ett stort fat med skivade grönsaker, pasta, poucherade ägg, mozzarella eller något annan gott och enkelt.
Stora fat är bra för på dem kan man gruppera salladens ingredienser så att alla kan ta det de själva gillar.
Det är ett smart sätt att fä även barnen att äta sallad.
Min erfarenhet är nämligen att det inte alls är svårt att få barn att äta sallad om de själva får blanda.
Servera salladen med gott hembakat bröd. Gärna surdegsbröd.
Vill man inta äta bröd till eller har bröd som blivit lite gammalt passar det perfekt att använda till krutonger att toppa salladen med.
Många grönsaker blir absolut bäst i tunna skivor. Rädisor och gurka så klart men testa att skiva zuccini tunnt och blanda med citron, olivolja och kryddor. Parmesan är också fantastiskt ovanpå salladen och då gärna i tunna skivor.
Jag använder gärna en mandolin för att få tunna jämna skivor av allt från tomater till parmesan. Just nu är ett av mina favortiverktyg multihackaren som kan det mesta. Den hackar, strimlar skivar, tärnar osv ock samlar dessutom upp allt i en låda så att inte hela köket fylls av rester från grönsaker och annat.
Inga kommentarer