Så här gör du perfekt hummus.

Användarnamn

Hur gör man riktigt god hummus?
2018-09-30 @ 10:00:00
Så får du len, smidig & smakrik hummus.
Färdigköpt hummus är perfekt när man har bråttom men ofta saknar den riktigt smakdjup och är inte så enkel att anpassa och göra mer personlig i smaken.

Det går fint att göra hummus på förkokta kikärter från burk eller tetra.

Den varianten är nästan lika snabb som att öppna en burk färdiglagad.  Enklast tänkbara är att mixa de sköljda kikärtorna med citron, tahini och vitlök. Späda med vatten och krydda efter smak. Godare och mer anpassningsbar än färdig men ändå supersnabb och lika enkel att göra, särskilt om man har någon form av mixer eller matberedare till hands.

Hemmagjord hummus gjord från grunden på torkade kikärter smakar mer och kan anpassas precis som man själv vill med rätt andel citon, salt, tahini , kummin eller andra smaker.

Hur får man då hummusen så där extra smidig, len och fulländad i smaken?

Här är några bra tips:

1 Att mixa vitlök i citronsaft (och sila bort vitlöksbitarna) ger en mjukare vitlök smak.

2 Torkade kikärter ger bättre smak än konserverade.

3 Bakpulver i blötläggningsvattnet hjälper till att få ärtorna mjuka.

4 Överkoka ärtorna en aning så att de börjar falla sönder.

5 Koka kikärtorna med buljonggrönsaker och rotsaker för mer smak.

6 Mixa kikärterna medan de fortfarande är riktigt varma.

7 Toppa eller krydda hummusen med godsaker som olivolja, granatäppelsirap, persilja, kokta hela kikärtor, citron, sumak, aleppopeppar, nigellafrön, sesamfrön eller något annat du gillar.


Recept på hummus hittar du här!

Saker som är bra att ha:


tahini   Granatäppelsirap Aleppopeppar  Urfa  Svartkummin  

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: mDYvRy (motverkar spam)
Inga kommentarer