2018-01-27 @ 09:00:00
ガ リ
Gari är en typ av tsukemono, inlagda japanska grönsaker.
Gari består av tunnskivad färsk ingefära som marinertas i en lösning av socker och vinäger.
Riktigt ung ingefära med sitt mjuka kött och naturliga sötma ger garin sin speciella karaktär.
Den unga ingefäran förändrar färg i processen och blir istället för blekt gul svagt rosa eller laxrosa.
Det är endast mycket ung ingefära som kan utveckla den rosa nyansen.
Ofta tillsätts artificiell rosa färg antingen för att intensifiera färgen eller för att man använt äldre ingefära som inte ändrar färg naturligt.
Gari anses ha antimikrobiella egenskaper vilket kan vara brqa i kombination med rå mat.
Gari serveras till och äts efter sushi och kallas därför ibland sushi-ingefära.
Den används för att rensa gommen och saksinnet mellan de olika sushibitarna, alternativt före eller efter måltiden.
Det är en vanlig missuppfattning att ingefäran är en del av måltiden och ska ätas tillsammans med sushi eller sashimi.
Många låter ingefäran simma i sojasås och lägger den sojamättade ingefäran på en bit sushi innan den konsumeras.
Tyvärr är gari en produkt som nästan alltid innehåller konstgjorda sötningsmedel (oftast aspartam), färg, smakförstärkare, surhetsreglerande medel och andra tillsatser. Men det finns bra produkter att få tag på.
Ekologisk Gari utan onaturliga tillsatser hittar du här:
Lite annat gott och spännande från Japan:
Lite sushiprylar:
Gari är en typ av tsukemono, inlagda japanska grönsaker.
Gari består av tunnskivad färsk ingefära som marinertas i en lösning av socker och vinäger.
Riktigt ung ingefära med sitt mjuka kött och naturliga sötma ger garin sin speciella karaktär.
Den unga ingefäran förändrar färg i processen och blir istället för blekt gul svagt rosa eller laxrosa.
Det är endast mycket ung ingefära som kan utveckla den rosa nyansen.
Ofta tillsätts artificiell rosa färg antingen för att intensifiera färgen eller för att man använt äldre ingefära som inte ändrar färg naturligt.
Gari anses ha antimikrobiella egenskaper vilket kan vara brqa i kombination med rå mat.
Gari serveras till och äts efter sushi och kallas därför ibland sushi-ingefära.
Den används för att rensa gommen och saksinnet mellan de olika sushibitarna, alternativt före eller efter måltiden.
Det är en vanlig missuppfattning att ingefäran är en del av måltiden och ska ätas tillsammans med sushi eller sashimi.
Många låter ingefäran simma i sojasås och lägger den sojamättade ingefäran på en bit sushi innan den konsumeras.
Tyvärr är gari en produkt som nästan alltid innehåller konstgjorda sötningsmedel (oftast aspartam), färg, smakförstärkare, surhetsreglerande medel och andra tillsatser. Men det finns bra produkter att få tag på.
Ekologisk Gari utan onaturliga tillsatser hittar du här:
Lite annat gott och spännande från Japan:
Lite sushiprylar:
Inga kommentarer