2018-01-24 @ 07:20:00
Gammalt ris är bäst & finast.
Det är sant! Gammalt ris är bäst - men då talar vi om det torkade riset, inte det tillagade.
Åldern på riset spelar roll för sushins kvalitet.
De bästa sushi-kockarna föredrar att använda ett äldre ris som torkats i minst ett år.
Det är nämligen enkare att styra vatteninnehållet i ett äldre ris än i ett ungt eftersom ungt ris suger upp vatten snabbare äldre.
Generellt för ris som används till sushi gäller att tiset inte ska vara för mjukt, kornen ska kunna urskiljas, men det får inte heller bli för hårt.
Vem vill ha knastrigt sushiris?
Riset måste också vara kladdigt.
För att koka ris till zushi behöver du ett bra kortgrynigt ris av japansk typ.
Hur du gör kan du se HÄR!
Att tänka på:
Ris-delen av sushin bör inte doppas i soja, endast fisken bör doppas.
Det anses dessutom oartigt att ta bort fisken från riset för att doppa den i såsen.
Sushiris hittar du här:
Annat gott japanskt till sushi:
Lite sushiprylar:
Åldern på riset spelar roll för sushins kvalitet.
De bästa sushi-kockarna föredrar att använda ett äldre ris som torkats i minst ett år.
Det är nämligen enkare att styra vatteninnehållet i ett äldre ris än i ett ungt eftersom ungt ris suger upp vatten snabbare äldre.
Generellt för ris som används till sushi gäller att tiset inte ska vara för mjukt, kornen ska kunna urskiljas, men det får inte heller bli för hårt.
Vem vill ha knastrigt sushiris?
Riset måste också vara kladdigt.
För att koka ris till zushi behöver du ett bra kortgrynigt ris av japansk typ.
Hur du gör kan du se HÄR!
Att tänka på:
Ris-delen av sushin bör inte doppas i soja, endast fisken bör doppas.
Det anses dessutom oartigt att ta bort fisken från riset för att doppa den i såsen.
Sushiris hittar du här:
Annat gott japanskt till sushi:
Lite sushiprylar:
Inga kommentarer