Du kan salta med gott samvete

Användarnamn

Salta mera
2018-01-12 @ 00:00:00
Det låter kanske helt galet men många saltar faktiskt för lite.
Det talas mycker om att vi ska salta mindre och minska vårt intag av natrium.

Om du är en "normalsaltare" saltar du nog ändå för lite.

Det finns studier på att upp till 75% av det natrium vi får i oss under en dag
inte är av mat vi själva lagar. 
Det stora saltintaget kommer snarare från processad,
färdiglagad mat eller från restaurangmat.

Studier har visat att saltet i hemlagad mat bara står
för 5 eller 6% av det salt som vi konsumerar.

De största saltkällorna verkar vara färdigköpt bröd, pizza,
charkvaror, färdiga rätter, snacks och en hel del annat.

Så vad betyder detta för hemmakocken?

Jo, du skulle kunna testa att salta lite mer,
om än med måtta! 

I alla fall om du inte samtidigt äter en hel massa färdigköpt och processad mat
utan lagar din egen mat.

Anledningen till att livmedelsindustrin saltar är
naturligtvis bla att saltet är en fantastisk smakhöjare.

Bästa tipset är kanske ändå att inte bara
salta i slutet av matlagningsprocessen
utan under densamma så att saltet
tränger in och lyfter smakerna.

Att tillsätta salt tidigt i processen
gör att du kommer att laga mat
som smakar mer utan att du
behöver använda mer salt.

Smaka av noga och om du inte tycker att det smakar tillräckligt mycket
kan du med gott samvete tillsätte ytterligare lite salt.

Har du fått ordination om saltfattig kost av din läkare eller dietist ska du självklart hålla dig till deras råd.
Salt of hearts är en blandning av salt och salta, smakhöjande örter som är ett bra alternativ till vanligt salt.

Spännande produkter hittar du här:

citronsalt     salt med rödvin  spännande salt  Svart salt  Dödahavssalt  Salt of hearts  rosa salt
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: zqNvan (motverkar spam)
Inga kommentarer