Safta, sylt och spara

Användarnamn

Safta & sylta
2017-07-16 @ 09:10:00
Safta i saftmaja är superenkelt! Nu har jag testat att koka sockersnål saft i majan och det funkade utmärkt.
Jag kokar det mesta av vår saft i saftmaja. Hittills har jag använt min mammas gamla recept som innehåller ganska mycket socker. Receptet liknar de flesta andra vanliga saftmaje-recept.

Förra året läste jag bruksanvisningen till majan lite mer noggrant och hittade ett recept med mycket mindre socker. Självklart skulle det gå fint att göra saften så men min stora fråga var om den skulle klara sig och i så fall hur länge.

Nyfiken kan man ju inte vara för länge så jag kokte en sats sockersnål vinbärssaft.

Den smakade fantastiskt. 

De oöppnade flaskorna placerades i vår jordkällare där vi lagrar vår saft.

Nu till det bästa av allt!

Den sockersnåla saften har hållit sig lika bra som den sockrade.
Saften står svalt förvisso men inte jättekallt.

Har du inte något svalt ställe att förvara saften på kan du konservera saften genom att koka flaskorna i saftmajan.
Det bör funka alldeles utmärkt. De klarar sig då utan konserveringsmedel.

Den som vill kan istället tillsätta lite atamon eller natriumbensoat som konserveringsmedel.

Ching!



Traditionellt recept på saft i saftmaja

Sockersnålt recept på saft i saftmaja

Bra att ha:

    saftflaska   Träslev    Flaskborste  



Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: JCpdB4 (motverkar spam)
Inga kommentarer