Pralinépulver Hasselnöt Ekologiskt
Rostade nötter och fint karamelliserat socker i en gudomlig kombo
59 kr
Enklaste sättet att beskriva smaken är som krispet som omger glassen 88:an. Pralinépulver eller nötkrokant tillverkas efter ett rigoröst urval av de bästa ekologiska hasselnötterna som rostas, finhackas och siktas flera gånger.
Pralinépulver nötkrokant hasselnöt ekologiskt från La Patelière
Enklaste sättet att beskriva smaken är som noisette-krispet som omger glassen 88:an. Pralinépulver tillverkas efter ett rigoröst urval av de bästa ekologiska hasselnötterna som rostas, finhackas och siktas flera gånger.
Hasselnötskrokant eller pralinpulvret är supergott att blanda i krämer, strö ovanpå något som täckts med smält choklad, till glass, sprinklat ovanpå en fint spritsad cup cake, på cake-pops, i eller på macaroner och till mycket, mycket annat.
Enkla praliner kan du göra så här:
Smält 200g mjölkchoklad och 50g mörk choklad, blanda ner 1 påse pralinépulver. Späd med grädde eller kakaosmör om det blir allt för tjockt.
Forma till bollar genom att klicka ut smeten på ett bakark eller i en silikonform för praliner. Låt stelna helt.
Smält ytterligare 100g mjölkchoklad och 100g mörk choklad. Tillsätt 3 msk hackad mandel.
Doppa bollarna i chokladen och låt dem stelna på bakark.
Värt att veta:
En olycka som blev en fullträff! Enligt legenden tappade en klumpig kock vid namn Prasline på 1600-talet nötter och mandel i honung som karamelliserades. Recept utvecklades i olika varianter varav detta i Frankrike ganska vanliga pulver på rostade hasselnötter pch karamelliserat socker är en.
Exempel på användning:
Blanda 1 påse pralinpulver med 300 gram kräm eller vispad grädde för en fin nötig smak eller fördela i mousse eller spread.
Används med fördel till Paris-Brest eller chokladpraliner!
Ingredienser: HASSELNÖT* (50%), rörsocker*. *Ekologisk. Kan innehålla spår av ägg och andra trädnötter.
Näringsvärde Per 100g:energi 2210kj 528 kcal, fett 30g varav mättade 2,1g, Kolhydrat 55,3g varav sockerarter 49g, protein 7,1g, salt 0g.
Vikt: 100g
Ursprung: Frankrike
Enklaste sättet att beskriva smaken är som noisette-krispet som omger glassen 88:an. Pralinépulver tillverkas efter ett rigoröst urval av de bästa ekologiska hasselnötterna som rostas, finhackas och siktas flera gånger.
Hasselnötskrokant eller pralinpulvret är supergott att blanda i krämer, strö ovanpå något som täckts med smält choklad, till glass, sprinklat ovanpå en fint spritsad cup cake, på cake-pops, i eller på macaroner och till mycket, mycket annat.
Enkla praliner kan du göra så här:
Smält 200g mjölkchoklad och 50g mörk choklad, blanda ner 1 påse pralinépulver. Späd med grädde eller kakaosmör om det blir allt för tjockt.
Forma till bollar genom att klicka ut smeten på ett bakark eller i en silikonform för praliner. Låt stelna helt.
Smält ytterligare 100g mjölkchoklad och 100g mörk choklad. Tillsätt 3 msk hackad mandel.
Doppa bollarna i chokladen och låt dem stelna på bakark.
Värt att veta:
En olycka som blev en fullträff! Enligt legenden tappade en klumpig kock vid namn Prasline på 1600-talet nötter och mandel i honung som karamelliserades. Recept utvecklades i olika varianter varav detta i Frankrike ganska vanliga pulver på rostade hasselnötter pch karamelliserat socker är en.
Exempel på användning:
Blanda 1 påse pralinpulver med 300 gram kräm eller vispad grädde för en fin nötig smak eller fördela i mousse eller spread.
Används med fördel till Paris-Brest eller chokladpraliner!
Ingredienser: HASSELNÖT* (50%), rörsocker*. *Ekologisk. Kan innehålla spår av ägg och andra trädnötter.
Näringsvärde Per 100g:energi 2210kj 528 kcal, fett 30g varav mättade 2,1g, Kolhydrat 55,3g varav sockerarter 49g, protein 7,1g, salt 0g.
Vikt: 100g
Ursprung: Frankrike
Visa mer
Visa mindre
Vikt: | 100g i påse |