Sparris är en fantastisk primör
Nu är det sparristider.Sparrisen är en av de första fina primörerna som vi kan njuta av under våren och försommaren.
Färsk sparris finns numera att köpa året om. Under hösten och vintern är den dock ofta inget vidare och importeras långväga ifrån.
Det är på våren som sparrisen är delikatess och som vi kan hitta svenskodlad sparris och sparris från norra Europa.
Sparris kan tillagas på en mängd sätt. Passa på att testa dig fram till din favorit. Koka, stek, grilla eller baka sparrisen i ugnen. Ett annat lite ovanligare sätt är att confitera sparrisen.
Ta tillvara på skalet och det du ansar bort. Det kan bli en bra grund till sparrissoppan.
En annan spännade grej att testa är att äta tunnt hyvlad vitsparris rå som tillbehör till grillat eller carpatio. Vill man göra en glutenfri pasta så går strimlorna också fint att koka till en härlig sparrispasta.
Passa också på att koka en krämig risotto med sparris.
Sparris och tryffel är en härlig kombo. Lika så sparris, smör och parmesan eller hollandaisesås.
Citrussalt är perfekt till sparris och svart salt ser riktigt snyggt ut som dekoration på den vita sparrisen.
Inspiration / Sparris
Sortera på:
Tydlig hetta och en lång och frisk eftersmak.
109 kr
0
"Riktigt fin olja med god smak av vit tryffel."
125 kr
0
"Riktigt fin olja med god smak av vit tryffel."
129 kr
0