1. Hugo Spritz
Ingredienser:
2 glas4cl flädersaft eller flädersirap
30cl mousserande vin
4cl citronjuice
några myntablad
isbitar
lime eller citron
Gör så här:
1. Lägg myntablad ner i glaset med citronjuicen.2. Muddla lätt myntbladen för att pressa ut oljorna från bladen.
3. Fyll på isen.
4. Häll i flädersaft.
5. Toppa med kall bubbel.
Rör försiktigt om och garnera med en skiva lime eller citron
2. Hallon och limocello prosecco
Ingredienser:
6 glas7,5dl prosecco
2,5dl limoncello
2,5dl frysta hallon
6 blad mynta
lime
is
Gör så här:
1. Blanda ihop proseccon och limoncelloni en stor tillbringare.
2. Lägg is i glasen och häll ner limoncello-proseccon.
3. Strö över frysta hallon och garnera med en lime bit
3. Rosésangria med rabarber och jordgubbar
Ingredienser:
1,5 liter1 apelsin
1 citron
2 lime
250g jordgubbar
1 stjälk rabarber
2dl rabarbersaft
75cl rosévin
5dl mineralvatten
Gör så här:
1. Skiva citrusfrukterna och skär jordgubbarna på hälft.
2. Hyvla rabarbern till långa skivor (tex med osthyvel).
3. Lägg ner frukterna och bären i karaffen och häll över rosén, vattnet och rabarbersaften.
4. Fyll på med is i karaffen eller glasen.
4. Grapefrukt drink
Ingredienser:
4 glas2 röda grapefrukter
2msk socker
1l mineralvatten
10cl gin
Gör så här:
1. Skär upp grapefrukten och pressa ut saften.
2. Blanda saften med sockret.
3. Häll i mineralvatten och gin.
Servera med is och en klyfta grapefrukt.
5. Björnbärsdrink
Ingredienser:
14 glas5dl färska björnbär
15cl torr gin
1,5dl vatten
1,5dl strösocker
0,5dl citronsaft
15 myntablad
Gör så här:
1. Koka upp vatten och socker. Lägg i myntablad och koka några minuter ytterligare.2. Låt sockerlagen svalna och plocka bort myntabladen.
3. Mixa 4dl av björnbären till en puré.
4. Blanda ihop sockerlag med gin, citronsaft och lite is i en shaker och skaka om.
5. Fördela purén i glasen och fyll på med is.
6. Häll i blandningen från shakern i glasen och garnera med färska björnbär och myntablad som blivit över.
6. Enkel pärondrink
Ingredienser:
1 glas2-4cl Päroncognac, t.ex. Xante Poire au Cognac
Päroncider
Mineralvatten
päron
Gör så här:
1. Lägg lite is i glaset2. Häll päroncognac ner i glaset och fyll på med päroncider så du lämnar några cl rum för mineralvatten.
3. Häll till sist lite mineralvatten och blanda försiktigt med en sked.
4. Garnera med päronskiva.
7. Vattenmelon Moscow Mule
Ingredienser:
ca 2-4 glas1 vattenmelon
2-4cl vodka/glas
en halv lime
1 flaska ginger beer
Gör så här:
1. Skär upp vattenmelonen i tärningar och mixa tills du fått vattenmelonsjuice.
2. Häll vattenmelonjuicen i stor shaker eller kanna med lite is.
3. Häll i vodka och limejuice från en halv lime.
4. Rör om ordentligt.
5. Häll i glas och toppa med ginger beer.
8. Kiwi daiquiri
Ingredienser:
1 glas5cl ljus rom
3cl limejuice
2cl sockerlag
1 kiwi
Gör så här:
1. Skala och skär kiwin i små bitar.
2. Muddla kiwin i en blender till en puré.
3. Tillsätt rom, limejuice och sockerlag (sockerlag görs genom att koka upp vatten och socker).
4. Lägg is i en shaker med drinken och skaka drinken kall.
5. Sila i ett glas med is.
Garnera med skivor av kiwi.
9. Vodka lemonad
Ingredienser:
1 glas4cl vodka
6cl rosa lemonad
1cl citronjuice
1 blodapelsin
socker
Gör så här:
1. Skär 1/4 blodapelsin och pressa ut saften.2. Dekorera glaskanten i socker.
3. Blanda ihop blodappelsinsaften med vodkan, lemonaden, citronjuicen i ett glas med is.
4. Garnera med en skiva blodapelsin
10. Mango och kaneldrink
Ingredienser:
1 glas5cl ljus rom
3cl citronjuice
2cl sockerlag (koka upp socker och vatten)
1st äggvita
1 mango
1 kanelstång
mineralvatten
Gör så här:
1. Skär mangon i tärningar och mixa tills du får mangojuice, ca 6cl.2. Fyll en shaker med is, rom, citronjuice, sockerlag och en äggvita. Skaka om ordentligt!
3. Fyll ett glas med mangojuicen och is, sila drinken från shakern i glaset. Fyll på med lite mineralvatten.
4. Garnera med mango och kanelstång.