Det är kul med utländska recept och webben svämmar över med tips. Det svåra kan vara att översätta måttenheterna på ett bra sätt. Här listar vi en del mått som kan vara till nytta.
Omvandlingstabeller
Förkortningar1 kkp = omkring 1 ½ dl
1 tkp = omkring 2 ½ dl
1 dl vätska = omkring 5 msk
1 dl sirap = 145 g
1 msk sirap = 20 - 35 g
1 kkp sirap = 220 g
1 tkp sirap = 360 – 365 g
1 stor msk fast smör eller annat fast fett ca 30 g
1 stor tsk fast smör eller annat fast fett ca 10 g
1 msk smält smör eller annat smält fett ca 15 g
1 dl fast smör eller annat smält fettca 100 g
1 dl olja ca 90 g
1 ägg ca 50 – 60 g
4 äggvitor = 1 dl
1 dl salt = 115 g
1 msk salt= 20 – 25 g
1 tsk salt = 5 g
1 dl vetemjöl = 50 g
1 msk vetemjöl = 12 – 12 g g
1 kkp vetemjöl = 75 g
1 tkp vetemjöl = 125 g
1 dl strösocker = 85 g
1 msk strösocker = 15 - 20 g
1 kkp strösocker = 125 - 130 g
1 tkp strösocker= 210 - 215 g
1 dl florsocker = 55 – 60 g
1 msk florsocker= 15 – 20 g
1 msk vaniljsocker = 10 g
100 g sötmandel är omkring 80 st
1 tsk jäsmedel som bakpulver eller bikarbonat= 3 – 4g
Vikt:
1 pound = 0.453 kilograms
1 kg = 2.2 lb
Volym:
USA England Sverige
1 tsp 1 tsp 5 ml
1 fluid oz 2 tbl 30 ml
3 tbl 3 tbl eller 50 ml 0.5 dl
4.5 tbl 4.5 tbl eller 75 ml 0.75 dl
1/3 cup 5 tbl eller 80 ml 0.8 dl
2/3 cup 10.5 tbl eller 160 ml 1.6 dl
1 cup el. 8 fluid oz 16 tbl eller 240 ml 2.4 dl
1 1/4 cup el. 10 fluid oz 3 dl
1 2/3 cup 400 ml 4 dl
2 cup el.1 liquid pint 480 ml 4.8 dl
2 1/2 cup 600 ml 6 dl
3 1/3 cup 800 ml 8 dl
1 liquid quart 950 ml 9.5 dl
1.06 liquid quart 1000 ml 10 dl
I US gallon 8 liquid pints 3.8 l
el.4 liquid quart
Mått i matskedar:
1 matsked = 14.79 ml
1 matsked = 3 teskedar
4 matskedar = 1/4 cup
16 matskedar = 1 cup
Mjöl och florsocker:
1/8 cup = 15 g
1/4 cup = 30 g
1/3 cup = 40 g
3/8 cup = 45 g
1/2 cup = 60 g
5/8 cup = 70 g
2/3 cup = 75 g
3/4 cup = 85 g
7/8 cup = 100 g
1 cup = 110 g
Strösocker:
1/8 cup = 30 g
1/4 cup = 55 g
1/3 cup = 75 g
3/8 cup = 85 g
1/2 cup = 115 g
5/8 cup = 140 g
2/3 cup = 150 g
3/4 cup = 170 g
7/8 cup = 200 g
1 cup = 225 g
Kakao:
1/8 cup = 15 g
1/4 cup = 30 g
1/3 cup = 40 g
3/8 cup = 45 g
1/2 cup = 60 g
5/8 cup = 70 g
2/3 cup = 75 g
3/4 cup = 85 g
7/8 cup = 100 g
1 cup = 125 g
Smör:
1/8 cup = 30 g
1/4 cup = 55 g
1/3 cup = 75 g
3/8 cup = 85 g
1/2 cup = 115 g (one stick of butter)
5/8 cup = 140 g
2/3 cup = 150 g
3/4 cup = 170 g
7/8 cup = 200 g
Ugnstemperatur:
Fahrenheit Celsius
32 grader 0 grader
212 grader 100 grader
250 grader 120 grader
275 grader 140 grader
300 grader 150 grader
325 grader 160 grader
350 grader 180 grader
375 grader 190 grader
400 grader 200 grader
425 grader 220 grader
450 grader 230 grader
475 grader 240 grader
500 grader 260 grader
http://gethere.info
onde baixar whatsapp spy
mobile spy soft
coupons http://khvan.kz/user/savingplaza5/