Cornichoner - inlagda små gurkor

Användarnamn

Cornichoner - inlagda små gurkor
Cornichoner - inlagda små gurkor på franskt manér. Välj riktigt små gurkor. Franska om du har men vanliga västeråsgurkor i litet format funkar bra.
Glasburk med skruvlock 0,2 liter
Ikonisk fransk syltburk
43 kr
Köp
Info
0
Konserveringsburk Le Parfait 0,25l med snäpplock
59 kr
Köp
Info
0
Gryta 3 liter med lock Pillivuyt Gourmet Somme
"Bra storlek om man inte ska laga mycket"
1299 kr 1499 kr
Köp
Info
0
Träslev rak ände 28 cm
Klassisk omrörare
52 kr
Köp
Info
0

Ingredienser:
½ kg riktigt små gurkor
2 dl grovt salt
2 röda chili
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
2 kvistar färsk dragon
2 dillkronor
2 nejlikor
2 lagerblad
1 msk bruna senapsfrön 
1 msk gula senapsfrön 

Lag:
2 msk strösocker
2 dl vitvinsvinäger
3 dl vatten
2 dl torrt vitt vin
1 msk salt

gurkor
Glasburk med skruvlock 0,5 liter
Ikonisk fransk syltburk
69 kr
Köp
Info
0
Skärbräda i nordisk ek med ränna 60 cm Culimat
DU SPARAR 881 kr på Vackert trä med långt liv
3499 kr 4380 kr
Köp
Info
0
Kockkniv KAI Shun Classic 20 cm
2999 kr 3149 kr
Köp
Info
0
Champagnevinäger A l'Olivier
Lyxig vit vinäger ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐...
109 kr
Köp
Info
0
Gör så här: 
Skölj gurkorna noga och torka dem på en handduk.
Lägg dem i en skål, häll på saltet och rör om.
Låt stå i 2-3 timmar.

Blanda socker, vinäger, vatten, vin och salt till lagen och låt den koka upp.
Ställ att svalna.

Tag upp gurkorna ur saltet och skölj dem noga.

Diska gurkskålen och lägg tillbaka gurkorna.
Häll lagen över gurkorna och låt stå till nästa dag.

Häll av lagen i en gryta och koka upp den på nytt.
Låt svalna.
Skiva vitlök, chili och varva med gurkor, dill, dragon och andra kryddor i en stor burk eller flera mindre burkar.

Fyll på den avsvalnade lagen.
Förslut och förvara svalt.

Recept

Ättiksgurka - inlagd gurka perfekt som smörgåsgurka
Supergoda gammaldags smörgåsgurkor i skivor. Så goda att ha på i burkar att ta fram under hösten och vintern.
Rostade körsbärstomater i olja
Bevara sommaren tomater eller gör dem vilken tid på året som helst bara för att de är så underbart goda. Superenkelt och lika gott!
Saft i saftmaja
Att ånga saften i en saftmaja är ett enkelt sätt att göra saft. Det funkar fint med de flesta bär och frukter och medan saften kokas kan du själv göra något annat. Sen är det bara dags att tappa upp på flaskor. Receptet lämpar sig för de flesta frukter och bär, tex rabarber, jordgubbar, blåbär, vinbär, lingon, äpplen och plommon.
Skriv kommentar:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: B7GkCL (motverkar spam)
1 Kommentar
#1
Rolf G.
Om receptet ska föreställa franskt: Skippa sockret helt!
2023-08-27 @ 15:28:48